flott smil

Flott smil, hva er hemmligheten?

Del

Cathrine har alltid drømt om et flott smil. Egentlig helt fra hun avsluttet reguleringen i tenårene har hun reservert seg for å smile. Jeg foreslo at vi kunne prøve å forvandle hennes smil til et annet. Hun syntes det hørtes interessant ut og vi ble enige om en vei til hennes nye smil.

Med den teknologien som er tilgjengelig i dag kan vi  fotomanipulere bilder. Ut i fra disse bilene og et 3D avtrykk kan det lages prøvetenner i plast som kan settes på for å få en idé om et potensielt sluttresultat. Dette uten at det blir gjort inngrep som ikke kan settes tilbake til start…

Første besøk er samtale om forventninger, farge, fasong etc. Deretter tar vi bilder av tenner og smil, små smil og brede smil. Vi benytter så en dataprogramvare for å kunne foto manipulere nye tenner inn over de gamle. Programmet heter smilecloud

Her kommer hemmligheten bak et flott smil.

Her tar vi hensyn til bredde X høyde på tennene, forholdet mellom de enkelte tenner og deres posisjon / høyde mot tannkjøttet. Bredden på smilet er også viktig. Skal en få et bredt flott smil må jekslene være synlige når en ler eller smiler stort, det er dette som er prikken over i’en. Skjærekanten på tennene må være parallell med pupillene og midten av fortennene må være midt under nesa, det er godt kjent. Alle disse proporsjonene samtidig er hva som skal til for at det øyet som ser den som smiler skal oppfatte det som et harmonisk og balansert smil.

Vi legger aldri merke til et stakittgjerde hvor alt er perfekt, men står en spile skjevt ser vi det med en gang! Slik er det også med et godt og stort smil, det må være riktig retninger, riktige størrelser og harmoni. Når alt dette er på plass, ja da er det godt å kunne smile fra øre til øre. Dette kan du lese mer om her. Forutsettninger for et flott smil. Et vakkert smil.

Andre besøk da har vi klar en 3D print av hvordan vi tenker at det nye smilet skal bli. Det ny smilet prøves, det tas nye bilder og video slik at du som pasient kan se det i virkeligheten. Om du godkjenner dette kan vi gå videre.

Slik gjorde vi det.

For Cathrine ble vi enige om å kun ta bort gamle fyllinger i framtennene, flytte 6 års jekslene litt ut i buen slik at den ble mer synlig når hun ler. Og vi jobber kun i overkjeven. Hun ønsket seg hvite fine tenner, alle gjør vel det? Det er vel det en tenker seg er bakgrunnen for et flott smil? Siden vi ikke skulle korrigere sidetenner og hjørnetenner valgte vi å bleke disse, da vil de få samme farge som de vi lager nye framsider på.

De nye framsidene blir da laget i porselen, tynne skall, nesten som falske negler, hos oss heter det fasader / fasetter / veneers. Disse limes fast akkurat slik vi gjør med fyllinger, de er mere holdbare, mere fargebestandig, litt omstendelig å sette fast, men når de er på plass holder de lenge om du passer godt på dem, dvs. tanntråd, puss og flour!!

Ferdig behandlet fikk Cathrine et smil fra øre til øre, vi på klinikken ble virkelig glade for å se hvilken forandring det gjør i hverdagen når en føler trygghet for å smile. Det ble en forvandling fra at hun så litt ned når vi pratet med hverandre til at nå så hun oss rett i øynene med god selvtillit. En liten forandring på fasong, balanse, innbyrdes størrelser på tennene og litt farge så forvandlet hele utstrålingen seg. Det ble et utrolig flott smil!

Fotooverlay før / etter

Software funksjon i programmet fra Smilecloud

mockup test

Her prøver vi inn 3D «smil» og gjør klart for video og foto session

ferdig behandlet

Her er vi ferdig, et nydelig sikkert smil.

 

 

Del