smile makeover

Smile makeover, slik fikk Monika sitt nye smil

Del

Monika hadde et ønske om et mer tiltalende smil, få de brune tennene hvite igjen og at tannbuene kunne bli rettere. Hun følte at noen tenner stakk ut og noen ned, skjeve tenner. Vi ble enige om en plan som kort fortalt var smile makeover.

skjeve missfargede tenner smile makeover

Før vi går i gang med makeover, tydelig brune tenner i feil posisjon.

Reposisjonere noen av tennene som stakk for langt ut av den tiltenkte nye tannbuen, da vil vi slippe å rotfylle tenner som følge av feil posisjon. Samt nye, tynne skall på utsiden av noen av de gamle tennnene for å korrigere form, farge og posisjon.

For pasienter hvor tennene står i riktig posisjon, men er litt rotert eller litt ute av stilling, kan vi gjøre prosessen mye hurtigere.

  • Digital plan, (Photoshop), da benytter vi smilecloud.com
  • Digital modellering av tenkt tannstilling, 3D-printing og test i munnen. frostdental.no/scandinavian-smile-design/
  • Monika kan nå se hvordan det endelige resultatet vil bli, nå må hun akseptere dette før vi kan gå videre.
  • I denne fasen ser vi også hvor feil enkelte tenner står i forhold til ønsket resultat. Nå bestemmer vi oss for å rette på skjeve tenner før vi starter resten av prosessen. suresmile.com
  • Når tennene er på plass, starter «boringen». Vi tar bort litt av overflaten på tennene for å gjøre plass til nye tynne «skall», det vi kaller fasader eller veneers, de fungerer nesten som falske negler.
  • Vi gjør så 3D-video skanning av de omformede tennene (digitale avtrykk).
  • De digitale avtrykkene blir koblet med den digitale planen vi ble enige om, og på bakgrunn av dette skal det fremstilles en tro kopi av hver tann i porselen.
  • De nye skallene/fasader/veneers limes så fast på Monikas tenner

Smile makeover – for Monika ble det litt tidkrevende

skall fasader veneers

Et eksempel på tynne skall, fasader,veneers som limes på tennene.

Vi bestemte oss for å flytte litt på noen tenner med usynlig tannregulering. Dette for å gjøre minst mulig inngrep på den enkelte tann. For pasienter hvor tennene står i riktig posisjon, men er litt rotert eller litt ute av stilling, kan vi gjøre prosessen mye hurtigere.

Etter endt behandling har vi snakket med Monika om hennes smile makeover. Hun forteller gjerne hva hun opplevde og hva det betydde for henne. Filmen hvor vi snakket med henne kan dere se her. Link til filmen.

Jan

 

mockup test smile makeover

Monika prøver 3D modellen vi har laget av sitt kommende nye smil

skall fasader veneers smile makeover

Monika sine tynne faseader er på plass. Farge, form og posisjon er korrigert.

smile makeover

Et nydelig smil

Del